Gemeente toss avond donderdag 27 september 2018,

Een geslaagde avond met te weinig deelnemers, maar diegene die de moeite hebben genomen om te komen hebben er een leuke avond van gemaakt.

 


Zaterdag 30 juli is het zomertoernooi gespeeld, er waren 12 leden die in drie wedstrijden van 25 minuten uit moesten maken wie er met de prijs vandoor ging.

Uiteindelijk waren er twee die alle wedstrijden hebben gewonnen, Johannes Postma en Jakob Smit. Deze laatste had ietsje meer games gewonnen en werd dus tot winnaar uitgeroepen.

Allemaal heel erg bedankt voor de deelname, het was erg gezellig!


Op zaterdag 7 april is de open dag georganiseerd, samen met een aantal (potentiële) nieuwe leden hebben we, onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee met daarbij een verrukkelijk stuk cake, een balletje geslagen.

Om half twee zijn we begonnen en om kwart over vier werd de laatste bal geslagen.

Kwalitatief gezien was dit een geslaagd evenement.


Donderdag 28 september 2017 was de laatste toss-avond van de tennisverenigingen van de gemeente Ferwerderadiel, ditmaal in Burdaard.

Er was voor iedereen koffie/thee met koek bij aanvang van de toss.

We hebben maar twee banen (overigens geweldig opgeknapt door de baancommissie) en dus was het even de vraag hoeveel tossers kunnen we verwachten?

De opkomst was meer dan geweldig, ruim twintig  deelnemers uit Ferwert, Hallum en Burdaard. Helaas geen opgave uit Marrum.

Het werd de toss-coördinator Henk dus erg moeilijk gemaakt, maar het moet gezegd worden, hij mag het de volgende keer wel weer doen, geweldig!

Omdat erg gezellig en het zo geweldig weer was, had niemand problemen met het wachten tussen de wedstrijden door.

Na afloop was er nog een gezellige nazit in MFC het Spectrum onder het genot van een drankje en de bitterballen.


Op 21 september 2017 hebben we in Hallum getosst met de andere tennisclubs in onze gemeente. Wij hebben met z'n vijven vanuit Burdaard deelgenomen, in totaal waren er 16 deelnemers, iedereen heeft drie keer 30 minuten kunnen spelen op de drie prachtige kunstgrasbanen. Volgende week de laatste maal en dan in Burdaard.

Wij hebben maar twee baantjes en dus is er een maximum aan de deelname, dus snel opgeven.


Helaas is het MIx-toernooi op zaterdag 16 september 2017 niet door gegaan, te veel regen en te weinig deelname.


Donderdag 7 september 2017 is er voor het eerst getosst met de andere tennisverenigingen van Ferwerderadiel. In totaal waren er gemiddeld 20 deelnemers. Vanuit Burdaard waren er 6 deelnemers en die waren zonder uitzondering erg positief over het organiseren van dit fenomeen.

Op de 3 gravelbanen van LTC Ferwert is van half acht tot ongeveer tien uur gezellig getennist, telkens twintig minuten. Daarna was er nog een gezellige nazit.


Zaterdag 15 juli 2017 hebben we weer ons jaarlijkse ZOMERTOERNOOI georganiseerd.

We begonnen om 15.00 uur en zo rond half zes uur was het afgelopen, na een geweldige speech van de toernooileider werden de prijzen uitgereikt.

Jan van der Veen bleek alle partijen te hebben gewonnen, evenals Bernard Geerlink, maar na het tellen van de games was Jan de eerste prijswinnaar.

Hij Is inmiddels op de platte wagen door het dorp geweest!

Beide heren zijn met een doos tennisballen naar huis gegaan.

Het was een zeer geslaagde tennismiddag, Alex, Janny, Bernard, Trynke, Jan, Ad, Sjoukje, Janne, Ton, Gerlof, Liedeke en Willem bedankt!


Het Ferwerderadiel mix toernooi 2017 was een groot succes,  13 dubbels hebben gedurende de hele dag in twee poules, ingedeeld naar speelsterkte, gestreden om vooral de eer.

Op de drie geweldige gravelbanen van LTC Ferwert werd er om tien uur, precies na het laatste buitje, begonnen. Er moest dus 5 en 6 keer een half uur gespeeld worden en dat viel niet mee.

De uitslagen komen ook in de "sawn stjerren nijs" krant.

Jammer dat er niet meer deelname was uit Burdaard!


Zaterdag 24 juni 2017 ouder-kind-toernooi.

Het ouderkind toernooi is opnieuw een succes, de deelnemers hebben, onder leiding van Iris en Sjoukje een zeer gezellig toernooi gehad met als beloning een heerlijke bak patat!


De kop is eraf, het openingstoernooi van zaterdag 8 april 2017 was een succes, helaas was er maar één buurt, de Ds. R.H. Kuipersstraat, maar het enthousiasme was er niet minder om. 's middags waren er opnieuw een aantal nieuwe leden, samen met de aanwezige leden is er leuk getennist.


Het stamppot toernooi is niet doorgegaan.

 

Er zijn twee redenen, de banen zijn door de vorst van begin deze week niet meer goed bespeelbaar.

 Onder de toplaag zit nog een laagje bevroren grond, daardoor is de toplaag zacht en willen de ballen op vele plaatsen niet stuiteren. Dit geeft komische situaties, maar het komt het wonderschone tennisspel niet ten goede en er is een grotere kans op blessures.

De tweede reden is dat er eigenlijk wat te weinig deelname is.

 

Misschien later dit winterseizoen nog een keertje proberen.


Op zaterdag 9 juli 2016 is het zomertoernooi gespeeld, het begon onder zeer goede weersomstandigheden, maar helaas veranderde dat halverwege, de verwachte regen kwam, maar er kon toch door getennist worden.

Het aantal deelnemers viel wat tegen, echter de wel aanwezige spelers hebben heerlijk gespeeld.

Dat er door de voorzitter nog prijzen uitgereikt moesten worden, was nog een hele klus, er waren maar liefst 8 spelers met 6 punten.

Na wat gereken, kwam Henk tot de volgende uitslag:

3- Jantina

2- Gerlof

1- Jan

 

 


Zondag 26 juni 2016 is het ouder-kind toernooi verspeeld, met behulp van wat extra familie uit de buurgemeente zijn we op acht koppels gekomen.

Het weer was precies goed, Iris had weer een mooi schema gemaakt, iedereen heeft 4 keer een kwartier kunnen spelen. Het plezier stond voorop en dat was ook duidelijk te zien.

Om zes uur had Harm de patat klaar en daar hebben we heerlijk van genoten.

Na de patat kwam de prijsuitreiking, na telling van de games kwamen Oscar en Liedeke als prijswinnaars uit de bus met als goede tweede, Luuk en Howard.

 


Zondag 17 april 2016 is het voorjaarstoernooi gespeeld onder goede (beetje winderig) omstandigheden.

De deelname had wel wat beter gekund, maar de toernooicommissie is er na vele telefoontjes en met behulp van twee tennissers uit ons omringende dorpen in geslaagd om een mooi strak schema te maken.

Na afloop hebben we nog even gezellig aan de bar gezeten van het MFC, de voorzitter heeft daar de prijs voor de voorjaarskampioen uitgereikt aan Auke Jan Andringa (lid van TV Trynwalden).

Tevens nog een extra complimentje aan Harm, onze inmiddels vaste barman.


Zaterdag 2 april 2016 hebben we ons eerste lustrum gevierd met een open toernooitje.

De deelname was voor Burdaarder begrippen redelijk te noemen.

In het begin waren het vooral de senioren, later kwam er steeds meer jeugd.

Hieronder de eerste foto's.


Snerttoernooi 16 januari 2016

Zaterdag hebben een achttal doorzettende liefhebbers het Snerttoernooi tot een succes gemaakt, wel eens waar niet wat betreft de kwantiteit meer zeer zeker qua kwaliteit.

De toernooicommissie had de hele dag buien-, regen- en sneeuwradar in de gaten gehouden en er was geen enkele aanleiding om het toernooi af te blazen.

Maar een kwartier voor de aanvang begint het te hagelen en de hele baan wordt bedekt met een witte laag.

De temperatuur was gelukkig boven nul en het laagje begon langzaam te verdwijnen.

Om vier uur stonden we dan eindelijk op de baan en het ging boven verwachting goed.

Er is in een aantal mooie tennispartijen zwaar gestreden om de overwinning.

Om half zes zijn we naar de bar van het MFC gegaan om ons te goed te doen aan een overheerlijke goed gevulde kop snert met spek en roggebrood en een welverdiende borrel.

Harm, Jan V., Jan H., Jantina, Erica, Henk, Hans en Willem bedankt!

 

De toernooicommissie